خواص غذایی و درمانی کاهو

امام صادق (ع) فرمودند: کاهو بخورید زیرا خون را صاف می‌کند.

کاهو یکی از سبزی‌های بسیار مفید و موثری است که علاوه بر خواص درمانی، مصرف غذایی نیز دارد. دانشمندان علم تغذیه و گیاه‌شناسی برای کاهو خواص متعددی را بیان کرده‌اند.

کاهو از موثرترین و طبیعی‌ترین درمان‌های کم خونی است.

کاهو برای درمان بیماری‌های کبد و یرقان مفید است.

کاهو بینایی را تقویت می‌کند و دارای ویتامین A می‌باشد.

کاهو به علت داشتن املاح فـراوان مخصوصاً منگنز و روی از سفیدشدن مو جلوگیری می‌نماید و مانع ریزش مو می‌گردد، به‌ خصوص اگر ناشتا خورده شود.

 کاهو آرام کننده و خنک است و ضد یبوست و خشکی مـزاج می‌باشد.

کاهو چهره انسان را با طراوت و در گونه‌های صورت سرخی زیبایی پدید می‌آورد.

کاهو اخلاط را رقیق می‌کند (منضج اخلاط است) و در گرم مزاج‌ها باعث تقویت نیروی جنسی می‌شود.

کاهو دارای ویتامین K، یـد، کلیسم، آهن، پتاسیم و فسفر می‌باشد.

چنان‌چه کاهو مخلوط با هویج خورده شود، برخاصیت آن افزوده می‌شود.

خوردن کاهو با سرکه اشتها آور است.

مصرف کاهو با سنکجبین باعث چاقی می‌شود.

 

خواص انواع سالاد کاهو:

  • مصرف کاهو با آب‌لیمو به علت آن که جذب آهن آن را افزایش می‌دهد، برای درمان کم خونی مفید است.
  • مصرف سالاد کاهو مرکب از کاهو، سرکه طبیعی و روغن زیتون باعث کاهش چربی خون به ویژه کلسترول می‌گردد.
  • مصرف سالاد کاهو مرکب از کاهو، هویج رنده شده، سرکه طبیعی و روغن زیتون در درمان کبد چرب موثر است.
  • مصرف سالاد کاهو مرکب از کاهو، آب‌لیمو و جوانه گندم جهت جلوگیری از ریزش مو موثر است.

 

مضرات کاهو:

اگر در خوردن کاهو افراط نکنید، این گیاه به هیچ وجه مضر نیست. زیاده روی در خوردن کاهو باعث کم شدن قدرت جنسی، فراموشی، کم شدن حافظه، ضعف دید چشم و نفخ شکم می‌شود. برای بر طرف کردن این عوارض می‌توان کاهو را با مصلحات آن مصرف کرد.

مصلحات کاهو: نعناع، کرفس و زیره می‌باشد.

مصلح سرکه: شیرینی‌های طبیعی هم‌چون شیره انگور، شیره خرما و روغن بادام شیرین

 

منابع:

  • دانشنامه طب اهل بیت
  • خواص سبزی‌های خوراکی