خواص غذایی و درمانی شنبلیله

شنبلیله دارای خواص متعددی است. شنبلیله در درمان نقرس، نرمی استخوان، لاغری، دیابت، بسیاری از بیماری‌های پوستی و عوارض ناشی از بیماری‌های کبدی و … نقش موثری دارد. شنبلیله از جهت آهن، فسفر و بسیاری از مواد دیگر بسیار غنی است و طبیعت آن گرم و خشک است.

 خواص شنبلیله:

1- شنبلیله مقوی و ترمیم کننده است. (اولین مورد استعمال شنبلیله درمان لاغری بدن است.)

2- پودر دانه‌ی شنبلیله در درمان نقرس، دیابت، نرمی استخوان، کم خونی و حتی برای جلوگیری از بروز بسیاری از بیماری‌ها موثر است.

3- دانه شنبلیله از لحاظ مقوی بودن مانند روغن ماهی مرو است.

4- دانه شنبلیله برای تقویت کبد و درمان ضعف‌های ناشی از بیماری‌های کبدی موثر است.

5- تخم شنبلیله را کوبیده و در شیر، پخته تناول کنید که علاوه بر فربه شدن، رنگ چهره را روشن می‌کند.

6- شستشوی سر با آب جوشانده دانه شنبلیله برای برطرف کردن شوره سر و تقویت مو مفید است.

7- مصرف جوشانده برگ و دانه شنبلیله زایمان را آسان می‌کند.

8- در درمان ریشه کردن ناخن (گوشه کردن ناخن) شنبلیله مفید است.

9- برای تقویت و جلوگیری از ریزش مو می‌توان از ضماد برگ و بذر شنبلیله بهرمند شد.

10- دم کرده انجیر با شنبلیله برای سینه درد و خشونت سینه بسیار نافع است.

11- یک واحد پودر تخم شنبلیله با 2 واحد عسل مخلوط کرده روزی یک قاشق مربا خوری میل شود، در درمان کم خونی و لاغری بسیار موثر است.

12- اشکنه شنبلیله ساده‌ترین راه استفاده از شنبلیله است که هم غذا بوده و هم به منزله‌ی دارو می‌باشد.

13- تخم شنبلیله نه تنها برای تقویت جسمی و روحی بیماران موثر است. هم‌چنین برای جلوگیری از لاغر شدن مبتلا یان به مرض قند تجویز می‌شود.

14- شنبلیله سبب افزایش میل و قدرت جنسی می‌شود.

15- تخم شنبلیله مدر، اشتها آور، قائده آور و مقوی ریه و سینه است.

16- مصرف روزانه 500 میلی گرم شنبلیله چربی خون (کلسترول وتری گلیسرین) را کاهش و (آHDL ) که چربی خوب است افزایش می‌دهد.

17- افزودن یک قاشق چای خوری دانه شنبلیله به غذاها برای رفع سوزش سر دل و ریفلاکس موثر است یا حل کرده یک قاشق چای خوری پودر شنبلیله در آب یا آب میوه و خوردن آن قبل از غذا

18- شنبلیله دارای خواص متعدد دیگری نیز می‌باشد.

19- دانه شنبلیله دارای خواص ضد باکتری، ضد قارچ و ضد التهاب بسیار عالی است. از این رو پودر آن التهابات پوست ناشی از زخم، اگزما، سوختگی و غیره را به سرعت بهبودی داده و زخم را سریع‌تر خوب می‌کند.

20- پودر دانه شنبلیله برای سیستم قلبی عروقی بسیار مفید است و به تقویت قلب کمک  کرده و ابتلا به حمله قلبی را کاهش می‌دهد.

 

منابع:

  1. مجموعه آثار دکتر کاشانی
  2. مقالات علمی